Адвентисти мали своє представництво на угорській етнографічній ярморці – фестивалю КуруцФест

Адвентисти мали своє представництво на угорській етнографічній ярморці – фестивалю КуруцФест

14 липня працівники Берегівського біомагазину «Едемський сад» провели «Виставку здоров’я», продаж продуктів здорового харчування та літератури на угорській етнографічній ярмарці-фестивалю КуруцФест (KurucFeszt) у смт. Петрово Виноградівського району, Закарпатської області.

Як і у попередні роки, учасників оздоровчої програми на ярмарку запросила угорська громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» (Pro Cultura Subcarpathica). Разом з працівниками біомагазину у проведенні програми приймали участь пастори Берегівської громади – Тарас Гладкий та пастор Дротинської громади – Роберт Біро, а також члени Берегівської та Виноградівської громади – Іван Теремта та Марія Вайнагій.

І на цей раз ярмарка зібрала багато тисяч відвідувачів, і не тільки із Закарпаття, але із сусідніх країн, зокрема з Угорщини. Були присутні і офіційні представники із Берегівського угорського консульства та різноманітних громадських організацій, танцювальні колективи, виконавці народних пісень.

Напевно ще жодного разу за декілька років проведення подібних програм не було такої великої зацікавленості серед відвідувачів нашими стендами, де проводились різноманітні вимірювання, а особливо стендом з угорською адвентистською літературою. За час виставки декілька разів утворювались черги до палатки, де проводили вимірювання кількості жиру в організмі та палатки визначення біологічного віку, де кожен отримував також і декілька безкоштовних угорських книг та журналів. Велика кількість зацікавлених людей спостерігалась і біля стенду та столу з літературою.

Результати програми – більше 100 чоловік, які пройшли вимірювання зросту, ваги, кількості жиру в організмі, рівня АТ та визначення біологічного віку, майже кожен із них отримав поради щодо здорового способу життя та наші друковані видання. Щодо літератури – за час програми, яка тривала з 12:00 до 18:00 було поширено більше 168 книг на угорській мові, зокрема 23 книги «Велика Боротьба», 2 книги «Христос – Надія Світу», 33 книги «Реформація від часів Лютера і аж до наших днів» (нове видання Румунського Уніону) та 4 книги-пояснення до пророчих книг Даниїла та Об’явлення «Пророчий світильник Господа», і ще багато інших книг.

Треба зазначити, що ці результати були можливі і завдяки допомоги від Румунського та Угорського уніонів Церкви Адвентистів Сьомого Дня, від яких Відділ національних меншин при Західній Конференції вчасно зміг отримати достатню кількість нової угорської літератури, таким чином ми мали багато нових видань, які могли за доступними цінами (а деякі і як подарунок) запропонувати відвідувачам ярмарки.

Вже менше як через місяць запланований подібний угорський фестиваль у Берегівському районі, на якому також бажаємо прийняти участь.

Роберт Біро

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.