21 вересня ДЕНЬ СЛІДОПИТА “Створено з ціллю”

21 вересня ДЕНЬ СЛІДОПИТА “Створено з ціллю”

ГАРРІ БЛАНЧАРД
Всесвітній директор Відділу Молодіжного Служіння

Вітаю вас, молоді люди!
Ви прийшли в цей світ не випадково. Бог створив вас в утробі вашої матері. Ще до того, як про вас подумали ваші батьки, Господь вже визначив головну мету вашого життя. Що це за мета? Гарне питання.
Бог буде відкривати вам її день за днем, коли ви будете звертатися до Нього в молитві, читати Біблію і сумлінно виконувати дрібні завдання, що зустрічаються на вашому шляху по Його волі. Ви зрозумієте її, коли будете використовувати можливість служити Йому, виявляючи турботу про людей і розповідаючи про Ісуса.
Клуб «Слідопит» – велика пригода, яка супроводжується дивовижним відкриттям. Воно полягає в набутті впевненості в тому, що ви – Боже дитя, а також в усвідомленні своєї унікальної мети. Тому розкрийте свої очі і дозвольте Богу показати, чому ви сьогодні тут. Відділ ОМС ГК радіє про майже 2 мільйони слідопитів і молиться, щоб Господь, використовуючи слідопитьську суботу в цьому році, допоміг дізнатися про Його мету для їх життя. Благословень!

ПАКО МОКГВЕЙН
Помічник директора Відділу Молодіжного Служіння

Шановні слідопити!
У цьому світі труднощів і постійного навчання обставини життя часто доводять нас до занепаду. Почуття відчаю, недосконалості і печалі переповнюють нас. Проте, Господь обрав нас з вами бути судинами Його честі. У такі моменти Він пропонує нам втіху і підтримку щоб «добро й милосердя супроводжували нас в усі дні життя нашого».
Намір диявола полягає в тому, щоб позбавити вас тієї мети, для якої ви були покликані. З іншого боку, Ісус виливає Свою благодать на всіх, щоб ми могли виконати своє призначення. Чи приймає Він наші незначні зусилля? Хіба праця слідопитів менш важлива, ніж дорослих? НІ! Бог очікує від нас вірності. Наші зусилля, ваші зусилля дуже впливають. Тому, коли ви відчуєте заклик від Нього, підніміться, і як цілеспрямований воїн, міцно вхопившись за руку Небесного Вчителя, сконцентруйтеся і трудіться, щоб досягти Богом дану вам мету. З найкращими побажаннями!

АНДРЕС ПЕРАЛЬТА
Всесвітній директор клубу «Слідопит»

Щасливого всесвітнього Дня слідопита!
У нас є безліч причин, щоб святкувати разом цю подію, згадуючи благословення, якими Бог обдарував слідопитське служіння. Розмірковуючи про той шлях, яким Бог вів нас, я думаю про ті дивовижні плані, який Він втілив через слідопитський рух.
У Нього є чудовий план і для вас, і я хочу нагадати, що Бог створив вас з метою. Однак вибір завжди залишається за вами: прийняти Його план або наслідувати своєму. Я молюся про те, щоб ви відкрили свої серця Святому Духу під час цього особливого служіння і надихнулися тієї великої метою, для якої Бог вас створив. Мої молитви про те, щоб Бог використовував вас для Своєї слави чудесним чином в якості члена могутньої армії молоді, яка звершить роботу в цьому поколінні, і поглибив розуміння великого покликання щодо вашого життя. Шалом!

СТВОРЕНИЙ З МЕТОЮ!
Для чого я тут?
Ймовірно, питання про сенс життя є одним з головних, який кожна людина задає собі. Ти коли-небудь замислювався, для чого ти створений? Питав чи ти себе: «Що я тут роблю?» Якщо так, то ти не самотній.
Багато людей йдуть по життю, не відчуваючи себе повністю задоволенними. Вони продовжують шукати відповіді на запитання про особистий вплив на цей світ. Дійсно, кожен день я здійснюю вчинки, які схвалюють навколишні, але чи може це вплинути на світ навколо? Чи тут моє місце?
Часом ми дивимося на життя Альберта Ейнштейна, королеви Єлизавети, Матері Терези, Махатми Ганді, Нельсона Мандели чи Симона Болівара і думаємо, що не чинимо жодного впливу на світ. Ми запитуємо себе: «Чи помітить взагалі хто-небудь моє існування?» Однак важливі і ми з тобою, а не тільки люди, які мають світову популярність і значний вплив в світі. Немовлята стають частиною нашого світу, як тільки залишають утробу матері. Просто запитайте батьків, як їхнє розуміння любові і здатність любити змінилися в той момент, коли вони в перший раз побачили свого новонародженого. Приймаючи рішення щодня, ми також надаємо певний вплив. Запитайте новачка в школі, з яким ви подружилися, наскільки важливо для нього те, що ви стали його другом? Як щодо іншого друга, якого ви запросили в клуб «Слідопит», і який тепер знає Ісуса і з нетерпінням очікує вічності з Ним?
Не тільки значні вчинки в житті визначають твою мету, але навіть найменший прояв доброти може відображати її.
Навіщо Бог створив мене?
У книзі Єремія 1: 5 Бог говорить Єремії:
« Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам!». Ще до того, як батькі Єремії думали про народження сина, у Бога вже був план на його життя. У разі Єремії його головною метою було стати пророком.
Можливо, мета твого життя відрізняється, але будь впевнений, що так само, як у Бога була мета для Єремії, у Нього є мета і для тебе. Бог єдиний-Хто точно знає Свої великі плани на твоє життя. Отже, що це означає? Це означає, що тобі потрібно проводити час з Богом.
В Єремії 29:11 Бог наказує Єремії сказати народу Ізраїлю: «Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію». Бог говорив через Свого пророка, щоб Його народ знав про Божі плани. Бог і сьогодні говорить з тобою, правда не так як в давнину, не через пророка. Відкрий Його Слово, Біблію, і ти зможеш почути, що Він говорить тобі. Він оточив тебе духовними лідерами: пасторами, пресвітерами, батьками і християнськими вчителями. Найчастіше Бог дозволяє людям навколо тебе побачити твій величезний потенціал, а також спонукати тебе здійснювати великі справи для Нього.
Коли ти будеш шукати Бога всім своїм серцем, ти знайдеш Його, а також ту велику місію, яку Він приготував для твого життя, тому продовжуй шукати.
Як я служу Богу і цьому світу?
Петро допомагає нам відповісти на це питання в 1 Петра 2: 9.
«Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого». Ви – особливе надбання Бога, Його світло і представники в світі, де правильними вчинками часто нехтують. Ви – учасники
Господні в заступницькій молитві за потреби цього світу, ви – друзі людей і раби Божі. Ти – той, хто приймає рішення жити як Ісус, робити те, що робив Ісус і відкривати людям єдину Надію в житті – Ісуса.
Бог хоче, щоб твоє життя свідчило про Його любов до людства. Він хоче, щоб ти, подібно воїну під керівництвом Христа, що має силу згори, бився за правду. Господь закликає тебе прославляти Його за будь-яких обставин, тому що Він – Бог, твій Творець. Він закликає тебе внести свій внесок в спасіння світу від гріха.
Як мені сьогодні досягти цієї мети?
• Зберігай терпіння і будь непохитний, коли стикаєшся з труднощами.
• Залишайся вірним навіть у найменшому.
• Будь християнином, послідовником Ісуса, в кожному слові, що вимовляєш і в кожній дії.
• Треба ділитись любов’ю Ісуса, виявляючи співчуття нужденним.
• Вір Слову Божому, Біблії та її обіцянкам, навіть якщо це сьогодні непопулярно.
• Дотримуйся Божої заповіді, а саме любові до ближнього і до Бога.
• Палай для Господа, йди туди, куди Він посилає тебе, і роби те, що Він говорить тобі.
Бог створив тебе з певною метою! Ти живєш своє життя не просто так. Ти тут, щоб виконати той план, який Господь призначив для тебе! Йди вперед і досягай мети для слави Божої!
Андрес Перальта

ПРОПОВІДЬ 1.
СТВОРЕНИЙ З МЕТОЮ
Вступ
Ми з вами святкуємо всесвітній День слідопита, і з цієї нагоди я дуже радий поділитися Божою вісткою з вами. У 69-ту річницю слідопитського служіння, що охоплює 150 країн світу, можна з гордістю сказати, що на сьогоднішній день слідопитів налічується вже близько двох мільйонів. Метою слідопитського служіння є підготовка людей до вічності.
Дорогі слідопити і члени церкви, ви коли-небудь замислювалися для чого ви тут? Чи замислювалися ви, навіщо Бог створив вас? Чи думали ви про основну причину, по якій Він вас створив? Я сподіваюся, що сьогодні ви дізнаєтеся, в чому полягає Божий план для вас і зрозумієте, що Він створив вас з певною метою.
Відомий письменник, доктор Майлс Манро, одного разу сказав: «Сама більша трагедія в житті – це не смерть, а життя без мети », він також сказав: «Важливо не те, як довго ви проживете, але наскільки ефективно».
Дорогі слідопити, друзі, ваша мета в житті не обмежується вашими досягненнями, кар’єрою, бажаннями і перемогами.
Одна письменниця, що найчастіше публікується в світі, Еллен Уайт писала: «Ті, хто живе цілеспрямованним життям, прагне принести користь і благословіння своїм ближнім, вшанувати і прославити свого Спасителя, є поістині щасливими людьми на землі, в той час як людина безпокійна, незадоволена, яка шукає то одне, то щось пробує інше, що сподівається знайти щастя, завжди висловлює незадоволення. Вона завжди в потребі, ніколи не задоволена, тому що живе для себе самого».
Щоб краще зрозуміти Божу мету, ми повинні почати роздуми з Його перших слів, записанних в 1 розділі книги Буття. Перш ніж ми відкриємо наші Біблії, давайте встанемо для молитви:
Люблячий Батько і Творець всього, сьогодні ми приходимо до Тебе з глибокою
вдячністю за все, що Ти створив. Коли ми дивимося на світ навколо нас, ми дивуємося величчю того, що Ти зробив. Природа говорить про Твою досконалість – небо, гори, дерева, озера і річки – все це відпрацьовано та відкриває Твій дивовижний задум.
Стільки краси в веселці, кольорах і полях. Неможливо описати словами пишність всього творіння. Разом з псалмоспівцем ми виголошуємо: «Господи, Боже наш! як величне ім’я Твоє по всій землі!». Допоможи нам проявляти любов і повагу до Тобе, піклуючись про все, що Ти створив. Ми схиляємо свої серця с подякою і молитва наша в ім’я Ісуса, амінь!
Бог-Творець
Книга Буття вважається однією з найважливіших книг в Біблії, без якої людині було б важко зрозуміти все Святе Письмо. Вона присвячена походженням світу і людського роду, і вказує на мету нашого життя. Давайте звернемося до цієї книги Біблії, яку написав Моісей. Ми будемо читати главу 1 вірш 1.
Буття 1: 1 ” На початку Бог створив Небо та землю.»
На «початку» Бог створив не тільки цю планету, а й весь світ, а потім Він створив і нас з тобою. Зрозумілим є одне – Бог створив все. Він – Ініціатор творіння. Для нас у Бога була Своя мета, і поки ми не визначимо її, ми не знайдемо почуття придатності і спокою в серці.
У словах «На початку Бог» автор хоче, щоб ми зрозуміли, що без Бога немає початку. Він – Альфа і Омега, початок і кінець. Він той, хто творив початок, він – джерело всякого життя, існування та цілі. Бог з’являється на самому початку, тому що без Нього не було б нікого.
Я хотів би закликати кожного з вас поставити Бога на перше місце в вашому житті. Початок всього стався завдяки Богу. Бог повинен зайняти найважливіше місце в нашому житті. Якщо ви починаєте щось, поставте Бога «в початок цього чогось». Коли ви прокидаєтеся вранці замість того, щоб першому справою брати телефон, приймати душ або займатися будь-якими іншими справами, спочатку почніть день з Богом.
Існує безліч причин таких негативних явищ, як зростання насильства, вбивств, жорстокості та дискримінації, але головна з них полягає у тому, що Бог не перебуває «на початку» життя таких людей.
Бог повинен бути на початку наших рішень, мрій, кар’єри, фінансів і відносин. Він повинен бути на початку нашого робочого, шкільного дня і навіть, коли ми викладаємо щось в соціальних мережах, це повинно відображати Бога як наш початок. Так багато людей живуть безцільним життям, без радості і надії, і часто це відбувається тому, що Бог не є їх пріоритетом.
Отже, дозвольте мені запитати вас, дорога церква, яке місце займає Бог у вашому житті? В Євангелії від Матвія 6:33 говориться:
« Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться».
Ми отримуємо багато благословень, коли ставимо Бога на перше місце в нашому житті. Без Бога життя не має сенсу і мети, а без мети життя не має цінності, без чого ми втрачаємо будь-яку надію. Значення ім’я Бога – Вища Істота, на івриті «Сильний», «Могутній », це непереможна сила. Бог – найважливіше слово в цьому вірші.
Він Головний, Той, Хто чинить дію і заслуговує усіляких похвал. Завдяки Йому творіння знаходить мету.
Те, що робить Бог, нікому не під силу. Ісус сказав в Євангелії від Матвія 19:26 «Неможливе це людям, та можливе все Богові». Бог – головний в цій роботі, не просто найважливіший, але єдиний. Богослов Жак Дукхан висловив це так: «Бог – неперевершений Лідер, не тільки
тому, що Він – Творець, що володіє творчою силою, але, що більш важливо, тому що Він Той, хто передував всьому і всім».
Один з ключових дієслів, який ми не можемо залишити без уваги – це єврейське слово «створив». Воно показує, що Боже творіння було новим і досконалим. Визначення «створений» завжди використовується тільки при описі Божественної діяльності. Ніхто інший не може зробити це, тільки Господь. Це ж слово використовується в псалмі 51 в 12 вірші: «Серце чисте створи мені, Боже, і тривалого духа в моєму нутрі віднови».
Давид, звертаючись до Бога говорить: «Ти єдиний, Хто може змінити моє життя, тільки Ти можеш змінити обставини, Ти єдиний, хто може допомогти, підняти мій дух і очистити мене». Тільки Бог може наповнити почуттям належності до створеного Ним світу і допомогти знайти мету життя. Біблія говорить в посланні до Филип’ян 2:13, що «Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю». Бог хоче створити нову людину,сповнену надією в кожному з нас. Він хоче, щоб ми відтворювали Його характер, щоб могли виконати своє призначення. Акт Божого творіння звертається до різних філософій цього світу:
• Атеїсту йдеться, що творіння – справа рук Божих.
• Багатобожнику сказано, що існує тільки один Бог.
•Пантеїсту йдеться, що Бог відділений і незалежний від свого творіння.
• Еволюціоністу сказано, що всесвіт був створений, а не став сам по собі.
• Матеріалісту доведено, що матерія не є вічною. Вона – творіння Творця.
• Екзистенціалісту сказано, що творіння має мету.
Бог створив небо і землю і в посланні до Колосян 1:16 Біблія проголошує:
« Бо то Ним створено все на небі й на землі, видиме й невидиме, чи то престоли, чи то господства, чи то влади, чи то начальства, усе через Нього й для Нього створено!».
Британський поет Вільям Купер одного разу сказав: «Природа – це назва ефекту, причина якого – Бог», а британський математик Лорд Кельвін прокоментував: «Якщо ви глибоко замислітесь, через науку ви знайдете віру в Бога. Ми повинні зупинитися і показати себе перед обличчям таємниці
і дива творіння».
В Ісаї 45:18 говориться:
« Бо так промовляє Господь, Творець неба. Він той Бог, що землю вформував та її вчинив, і міцно поставив її; не як порожнечу її створив, на проживання на ній Він її вформував. Я Господь, і нема більше іншого Бога!»
Бог творив з метою.
Ми тільки що прочитали, що Бог створив землю для проживання з певною метою. Але на початку земля була пуста, пуста і в темряві. В Бут. 1: 2 говориться: «А земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і Дух Божий ширяв над поверхнею води».
A ПУСТА ТА ПОРОЖНЯ
Ми читаємо тут, що земля була пуста. На івриті слово, яке використане тут, означає «ніщо». Слово «порожній» або «порожнеча» означає відсутність життя. Потім з’являється Бог і починає процес, що відкриває Божий задум в нашому житті. Давайте подивимося, що сталося в перші три дні творіння:
• Перший день: створення світу (Бут. 1: 3-5): « І сказав Бог: Хай станеться світло! І сталося світло». Потім він відокремлює світло від темряви.
• Другий день: створення тверді і води (Бут 1: 6-8): вони відокремлюють верх-
ні шари атмосфери від нижніх.
• Третій день: створення рослин (Бут. 1: 9-13). Спочатку Він відокремлює
воду від землі. Потім він дає повеління землі зробити зелень, траву, дерева і різну рослинність.
Як ви бачите, в перші три дні Бог формує і створює. Земля була без форми, і Бог починає її утворювати. Що сталося в наступні три дні?
• Четвертий день: створення сонця, місяця і зірок (Бут. 1: 14-19).
• П’ятий день: створення риб і птиці (Бут 1: 20-23)
• Шостий день: створення тварин і людей (Бут. 1: 24-31; 2: 7-20):
1. Тварини: домашню худобу та все дикі звірі (Бут. 1: 24-25).
2. Люди: благословенні істоти, яким дано дві речі:
• Образ Божий (Бут. 1: 26-27).
• Божі настанови (Бут. 1: 26-31; 2: 15-19):
1. Панувати над усією природою (Бут. 1:26, 28)
2. Плодитись і наповнювати землю (Бут. 1:28),
3. Дбати про свій прекрасний дім, Едемський сад (Бут. 2:15),
4. Істи з будь-якого дерева, крім дерева пізнання добра і зла (Бут. 2: 16-17)
5. Дати імена всім іншим істотам (Бут. 2: 19-20).
• Сьомий день: Бог відпочиває (Бут 2: 1-6). Його творча робота звершена і оголошена добре зробленою. Бог благословляє і відокремлює сьомий день.
Підводячи підсумок можна сказати, що перші три дні Бог формує землю, а останні три дні – наповнює її. Бог дав мету творінню. В перший день світло було відділено від темряви, в четвертий день сонце і місяць були створені для того, щоб висвітлювати землю.
У небі горіли зірки і літали різноманітні птахи, в морях плавали всілякі істоти, на землі жили тварини і люди. Все, що було створено, мало ціль. Те, що зробив Бог – Він дав мету творінню. Потім Бог створив Адама, «Сформував» його і вдихнув у ніздрі його дихання життя, і він став живою істотою. Бог дав йому мету. Адам був наповнений Богом.
Яка ваша мета? Бог створив тебе, щоб Його Дух жив у тобі. Він дав повеління Адаму і Єві наповнити землю, бути управителями землі і благословінням для інших. Чому Бог створив тебе? По-перше, щоб наповнити тебе Своїм Духом, по-друге, щоб ти був благословенням для інших. Іншими словами, мета людського життя – служити, допомагати і проявляти співчуття до інших.
Може бути, тут хтось відчуває себе ніяким, порожнім і оточеним темрявою.
• Ніякий (безладний) – можливо, твоє життя наповнене хаосом. У тебе в школі безлад, в сім’ї не краще, в тебе низька самооцінка і ти відчуваєш, що в тебе немає мети.
• Пустота: може бути не дивлячись на те, що ти ходиш до церкви, ти все ще відчуваєш себе спустошеним. Твоє серце наповнене ненавістю і болем, але в ньому немає Бога і надії. Я зараз звертаюся до тих, хто відчуває, що його життя безглузде. Можливо, деякі з вас все одно підуть додому порожніми.
• Тьма: можливо, ви не тільки пусті та порожні, але ви перебуваєте в пітьмі. Никодим зніяковів, коли було темно. Юда зрадив Ісуса, перебуваючи десь в темряві. Ісус був затриманий, коли стемніло. Петро розгубився і зрадив Ісуса в темряві. Може бути, що зараз ти знаходишся в темряві, в замішанні, не знаючи, що тебе чекає в майбутньому. Але я знаю одне: Бог може влаштувати твоє життя, якщо ти дозволиш Йому. Він може заповнити порожнечу в тобі – надією, силою і могутністю.
Він може бути світлом, який дає напрямок до твоїх рішень. Він може висвітлити твоє життя і дати тобі мету. Бог створив тебе, щоб ти був схожим на Нього: повний любові, ревнощі, сміливості, надії і енергії. Він створив тебе за образом своїм, тому в тебе є мета.
Висновок
Ти був створений з метою. У Бога є план для тебе. Ти важливий для Нього.
Ще до того, як ти був утворений в утробі матері, Він був там з тобою.
Псалом 138: 13-14 говорить: «Бо Ти вчинив нирки мої, Ти виткав мене в утробі матері моєї,
Прославляю Тебе, що я дивно утворений! Дивні діла Твої, і душа моя відає вельми про це!».
Послухайте ці слова, написані Расселом Кельфером: «Ти той, хто ти є – по причині. Ти – частина хитромудрого плану. Ти -унікальне, дорогоцінне і досконале творіння, назване особливим Божим чадом. Ти виглядаєш так як є – з причини. Наш Бог не робить помилок. Він виткав тебе в утробі матері, і ти саме те, що він хотів створити.
Твоїх батьків вибрав Він і, незалежно від того, як ти себе відчуваєш, вони були призначені для тебе за задумом Бога і несуть печать Небесного Вчителя. Так, ті рани, які були тобі нанесені, залишать свій слід. Бог плакав разом з тобою. Але все це сталося, щоб сформувати твій характер, щоб ти уподібнювався Йому в процесі зростання. Ти той, хто ти є з особливої причини, ти створений жезлом Творця.Ти, хто ти є, коханий, бо є Бог! »
Рік Уоррен сказав: «Ви народилися не випадково. Ваше поява на світло не була трагічною помилкою або нещасною випадковістю. Бути може, батьки і не планували вашого народження, але Бог йому нітрохи не здивувався, а навпаки, чекав його, тому що в Його задуми ви входили завжди.
Задовго до вашого зачаття на землі ви з’явилися в Божому розумі. Він першим подумав про вас. І те, що ви зараз живі і дихаєте, зовсім не перст долі, не випадкова вдача і не простий збіг обставин». Ви – не випадковість: «Ви були народжені за Його задумом c метою». Ви були створені Богом і для Бога, і поки ви не усвідомлюєте це, ваше життя буде безглуздим.
В житті, заснованому на цілі, є свої переваги: вона надає сенс вашому життю, спрощує його, дозволяє сконцентруватися на важливому, мотивує і готує вас до вічності. Псалом 138:8 проголошує: «Для мене Господь оце виконає! Твоя милість, о Господи, вічна, чинів Своєї руки не полиш!».
Якщо ти хочеш, щоб Бог виконав Своє призначення для тебе, то звернися до Нього разом зі мною.
Заключна молитва:
Наш Батько і Творець, ми стоїмо перед Тобою з хвалою, тому що Ти – Бог, і немає нікого, схожого на Тебе. Ми дякуємо Тобі, бо ти створив нас з метою. Ти створив нас живими істотами і наповнив нас Своїм Духом. Ти хотів, щоб ми були благословенням для оточуючих людей. Твій план щодо нас – це єдине, що внесе світло, сенс і порядок в наше життя. Господи, ми хочемо бути тим, ким Ти нас створив, тому допоможи нам здійснити Твій план в нашому житті.
Ми просимо, щоб Твоя воля здійснилася в житті кожної людини, що стоїть перед Тобою тут сьогодні. Господи, благослови нас і допоможи бути благословенням для всіх, з ким ми спілкуємося. Допоможи нам поділитися нашою любов’ю і надією на вічне життя. Дякую за 2 мільйони слідопитов по всьому світу, батьків, церковну сім’ю і за всіх, хто допомогав в підготовці до цього дня. В ім’я Ісуса я молюся, амінь!

ПРОПОВІДЬ 2.
ДАЖЕ ПІККОЛО
Ключовий текст Біблії: Єремія 1: 4-10
« І прийшло мені слово Господнє, говорячи: Ще поки тебе вформував в утробі матерній, Я пізнав був тебе, і ще поки ти вийшов із нутра, тебе посвятив, дав тебе за пророка народам!
А я відповів: О, Господи, Боже, таж я промовляти не вмію, бо я ще юнак!… Господь же мені відказав: Не кажи: Я юнак, бо ти підеш до всіх, куди тільки пошлю Я тебе, і скажеш усе, що тобі накажу. Не лякайсь перед ними, бо Я буду з тобою, щоб тебе рятувати, говорить Господь!
І простяг Господь руку Свою, і доторкнувсь моїх уст та й до мене сказав: Ось Я дав в твої уста слова Мої! Дивись, Я сьогодні призначив тебе над народами й царствами, щоб виривати та бурити, і щоб губити та руйнувати, щоб будувати й насаджувати!»
Вступ
Сер Майкл Коста був видатним диригентом 19-го століття. Одного разу він проводив репетицію, в якій брав участь величезний симфонічний оркестр з безліччю інструментів в супроводі великого хору.
Цей хор співав на повний голос, сотні інструментів грали на повну потужність,в тому числі і громоподобний масивний орган. У якийсь момент той, хто грав на пікколо, подумав, що його інструмент був незначним і вирішив припинити мелодію.
Однак він не знав, що сер Майкл Коста уважно прислухався до звучання кожного інструмента, включаючи пікколо. На подив, сер Майкл раптово зупинив весь оркестр і хор: «Стоп! Стоп! Де пікколо? Що трапилося з пікколо? »
Пікколо
Пікколо має італійське походження, і тому його називають «Пікколо», що по-італійськи означає «маленький». Це крихітний музичний інструмент (приблизно вдвічі менше флейти), який потрібно тримати в горизонтальному положенні.
Пікколо належить до сімейства музичних дерев’яних духових інструментів. Дивно, але пікколо звучить на октаву вище звичайної флейти. Незважаючи на невеликий розмір, вона має найвищий діапазон серед дерев’яних духових інструментів. Пікколо також називають флауто або
флауттіно. Хоча пікколо раніше виготовлялися з використанням ключа Db, тепер їх виробляють, використовуючи ключ C.
Через свою здатність звучати на октаву вище написаних нот, пікколо зазвичай поєднують з
скрипкою або флейтою, щоб додати блиск і інтенсивність в загальне звучання. Цікаво, що пікколо, незважаючи на свій розмір, є обов’язковим інструментом в оркестрі.
Традиційно, пікколо не мало ключа і було зроблено з дерева, скла або слонової кістки.
Однак останнім часом пікколо виготовляється з різних матеріалів, включаючи пластик, смолу, срібло, нікель і деякі породи дерева.
Почуття Пікколо
Іноді ми можемо відчувати себе як той, що грає на пікколо, що ми настільки незначні в нашому будинку, церкви або суспільстві, що нам нічого їм запропонувати, і якщо ми кинемо те, що робимо, ніхто цього навіть не помітить.
Проте, Великий Диригент зауважує нам і нагадує, що ми повинні завершити його оркестровий шедевр! Бог, Провідний Диригент, цінує нас настільки, що знає навіть найдрібніші подробиці нашого життя. Він заявляє: «Чи ж не п’ять горобців продають за два гроші? Та проте перед Богом із них ні один не забутий. Але навіть волосся вам на голові пораховане все. Не бійтесь: вартніші ви за багатьох горобців!» (Луки 12: 6-7). Якщо ви коли-небудь думали, що ви пікколо, то вам потрібно змінити думку про себе!
Єремія і його час
Давним-давно (близько 2645 років тому) жив підліток на ім’я Єремія. Він був євреєм і, ймовірно, був би членом клубу «Слідопит», якби жив сьогодні. Він жив у важкий період історії ізраїльського народу. Єремія був покликаний на пророче служіння в 13-й рік правління царя Йосипа, приблизно за п’ять років до початку нових спроб реформувати релігійне життя народу. В цей час царю Йосії було близько 21 років. Славна реформація царя Єзекії (діда Іосіі) була забута і безслідно знищена язичницьким правлінням царя Манасії, який уклав союз з ассирийцами, що, в свою чергу, призвело Іуду до синкретізму (поєднанню різних форм віри), поклоніння ідолам і людським жертвоприношенням ассирийскому богу Молоху.
Через низький духовний стан жителів того часу пророки користувалися великим попитом. Особливо великим впливом в суспільстві володіли ті з них, які продавали свою совість за гроші.
Ситуація в Ізраїлі була настільки важкою, що Єремія часто оголошував Божу звістку зі сльозами, і його іноді ніжно називають «пророком, що плаче».
Єремія служив під час царювання Йосії, Єгоахаза, Іоакима, Іехованні і Седекії. У ці періоди Єремія попереджав людей про Божий суд, що насувався над Своїм народом і його остаточному зніщенню і полоні, але вони не слухали.
Почуття пікколо в життя пророка Єремії
Єремія дивився на себе своїми власними очима і, можливо, очами людей, (батьків, дорослих церковних лідерів і т. д.) оточуючих його, і прийшов до висновку, що він незначний і не підходить для цього завдання.
І тому він почав виправдовуватися: «О, Господи Боже! Я не вмію говорити, бо я ще молодий». Це був ефект пікколо в житті Єремії, і було б непогано зробити висновок, що часом перед обличчям якоїсь складної задачі ми поводимося, як той музикант. Однак це не зупиняє Бога, тому що Він може використовувати навіть пікколо.
Моменти Піколло в житті
У всіх нас є свої моменти «пікколо» в житті:
• Може бути, ти молодша дитина в родині, і ти відчуваєш себе як пікколо.
• Можливо, ти не керуєш пісенним служінням на зборах вашого клубу, і ти відчуваєш себе як пікколо.
• Може бути, ти найнижчий в своєму клубі, і ти відчуваєш себе як пікколо.
• Можливо, ти не здав іспит і відчуваєш себе як пікколо.
• Чи, можливо, твій друг грубо обійшовся з тобою або зрадив тебе, і ти відчуваєш себе як пікколо.
Різні життєві ситуації і проблеми можуть змусити нас почувати себе як пікколо.
Але ти не самотній у своїх почуттях. Є Той, Хто любить тебе так сильно, що завжди готовий підтримати тебе в такі моменти. Точно так же, як Він сказав Єремії, Бог звертається до тебе: «Не говори:”я молодий “; бо до всіх, до кого пошлю тебе, підеш, і все, що накажу тобі, скажеш. Не бійся їх; бо Я з тобою, щоб тебе рятувати, говорить Господь». Ще до того, як Він тебе закликав, Він приготував усе необхідне для тебе, щоб ти виконав свою місію. І в момент Його звернення до тебе Він дасть тобі силу за допомогою Духа Святого виконати Його доручення. Він готовий предоставити тобі все, що потрібно, навіть якщо це вимагає дотику до твоїх уст, щоб ти знайшов сміливість говорити.
Уроки життя Єремії
• Бог знав мене ще до того, як я був зачатий в утробі моєї матері. Я був особливим для Бога задовго до того, як знайшов здатність мислити. Моє життя – результат навмисного задуму. Бог створив мене за Своїм образом і подобою (Бут. 1: 26-27). Слідопити особливі в очах Божих.
• У Бога є мета для мого життя. Оскільки Бог знав мене до того, як я був зачатий, Він освятив і відділив мене для Свого Божого задуму. Це Бог створив мене і прерогатива в руках Бога – визначати цілі мого життя. Тому моє життя має сенс і, незважаючи на обставини, варто боротися за нього.
Я вибираю життя і вважаю, що я більше, ніж пікколо. Бог може використовувати таких слідопитів як я.
Цікаво, що і в біблійні і в сучасні часи у Бога були слідопити. Бог використував Йосипа, коли той був ще зовсім юним, а також Давида, царя Йосію, Самуїла, і цей список можна продовжувати і продовжувати.
Сьогодні слідопити також можуть здійснювати великі справи для Його царства. Я пишаюся тим, що я – слідопит, і Бог використовує мене для Своєї слави.
• Кожен слідопит був покликаний Богом і отримав велике доручення. Мета Відділу Молодіжного Служіння звучить наступним образом: «Передати адвентистську звістку людям мого покоління в усьому світі ». Це глобальна місія. Подібно Єремії ми повинні нести звістку всім народам. Ісус наш Учитель, повелів: «Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа»(Мт.28:19).
• З Богом я можу виконати будь-яке завдання, яке Він ставить переді мною. Филип’ян 4:13 говорить: «Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.». Бог більше, ніж будь-яка проблема, з якою я стикаюсь, а я – Боже дитя. Коли Авраам і Сарра зніяковіли, почувши Божу обітницю, Він поставив їм риторичне питання: «Чи для Господа є річ занадто трудна?» Бут 18:14. Звичайно ж ні. «А Ісус позирнув і сказав їм: Неможливе це людям, та можливе все Богові.»(Мт. 19:26).
• Бог завжди допомагає нам, коли ми виконуємо Його доручення. Бог допоміг Єремії в його нездатності говорити – Він доторкнувся до уст Єремії і вклав Свої слова (вірші 9-10). Тому Він завжди готовий допомогти, якщо ми підкоряємося Його слову і велінню проголошувати вічне Євангеліє.
Заклик до всіх слідопитів і учасників клубу
Коли ми святкуємо всесвітній День слідопита, подібно Єремії, ми повинні пам’ятати, що у нас є особливе доручення від Бога:
• викорінити і видалити, знищити і залишити все, що не від Бога.
• побудувати і насадити те, що від Нього і задля слави Всемогутнього Бога.
Ми не можемо сидіти склавши руки і говорити, що не здатні нічого зробити, і не повинні шукати виправдань через наш вік, час, в який ми живемо, наших обмежень в мові або будь-який інших труднощів.
Слідопити гратимуть важливу роль в завершенні роботи по проголошенню вічного Євангелія, і сьогодні тей самий час. Історія Церкви адвентистів сьомого дня нагадує нам про важливу роль, яку слідопити і молоді люди зіграли в проголошенні вічного Євангелія.
Еллен Уайт коментує: «Маючи таку армію працівників, якою є наша молодь, яка отримала правильне виховання, як швидко звістка про розп’ятого, воскреслого і прийдешнього Спасителя може бути розповсюджена по всьому світі!» (Виховання, стор. 271)
Тому давайте йти вірою і безстрашно проголошувати вічне Евангеліє з силою і сміливістю. Не потрібно боятися людей і навіть самого дьявола, «більший бо Той, Хто в вас, аніж той, хто в світі.» (1 Івана 4: 4). Його обіцянка полягає в тому, що Бог буде з нами до кінця віку (Мт. 28:20), і « тому не лякаємось ми, як трясеться земля, і коли гори зсуваються в серце морів! Шумлять і киплять Його води, через велич Його тремтять гори» (Псалом 45: 3-4).
«Бог з нами» скандували наші хоробрі батьки, і ці слова – наше оспівування перемоги в кожному новому дні. Вперед, слідопити, крокуйте і ніколи не зупиняйтеся, бо Бог з вами!
Як Бог бачить нас
Хоча ми можемо вважати себе пікколо, Бог завжди високо цінує нас:
• Ми не пікколо, ми діти Божі (Івана 1:12; 1 Івана 3: 2)
• Ми не пікколо, ми створені за образом Божим (Бут. 1: 26-27).
• Ми не пікколо, Бог поклав на нас відповідальність за землю, на котрій ми живемо (Бут. 1:28; 2:15).
• Ми не пікколо, ми – тіло Христове (Кол. 1:18)
• Ми не пікколо, ми – зіниця ока Божого (Псалом 17: 8)
• Ми не пікколо, ми – спадкоємці царства (Рим. 8:17)
• Ми не пікколо, ми будемо судити навіть ангелів (1 Кор 6: 3)
І якщо Бог використовував і до сих пір використовує пікколо, тоді Бог може використовувати і мене:
Нас Слідопитами звуть,
Бо ми Божі слуги всі,
Вірними ми хочем буть
В доброті та чистоті.
Ми вістку несемо у світ
Свободу и Божу любов,
Спаситель, наш Цар Ісус прийде
За нами знов!
Давайте заспіваємо гімн слідопитів разом (все зібрання запрошується встати і заспівати пісню).
Звернення:
Бог закликає слідопитів, які будуть жити так, як ми співаємо в нашому гімні. Бог бажає і готовий використовувати тебе, навіть якщо ти відчуваєшь себе як пікколо. Готовий ти? Вийдіть вперед, і ми знов присвятимо себе Богу в молитві (запросіть слідопитів, наставників, батьків для молитви).
Молитву може здійснити пастор або директор клубу.

ІДЕЇ СЛУЖІННЯ В ДЕНЬ СЛІДОПИТІВ
«Ми повинні жити заради майбутнього світу. Так жахливо жити хаотичним, безцільним життям». Еллен Уайт
Примітка:
Суспільне служіння повинно бути адаптоване до вашого регіону. Проте, проявляйте творчий підхід і робіть соціальне служіння відповідно до потреб людей.
Крім цього, пам’ятайте про необхідність співпраці з керівником місіонерського служіння вашої місцевої церкви, а також отримайте схвалення місцевої церковної ради.
Будинок престарілих
1. Відвідайте будинок престарілих.
2. Подаруйте квіти.
3. Надайте допомогу в роздачі їжі.
4. Моліться за всіх проживаючих і співробітників.
5. Проведіть цікаві майстер-класи.
6. Проведіть музичне служіння.
7. Проводіть регулярно церковну службу в будинку для літніх людей (богослужіння, молитви і спілкування).
Допомога бездомним
1. Приготуйте домашню їжу для жителів найближчого притулку для бездомних.
2. Забезпечте їх одягом.
3. Підготуйте пакет c гуманітарною допомогою, що включає зубну щітку і пасту, мило, дезодорант, легкі закуски, рукавички і теплі шкарпетки, літературу (книги, журнали і т. д.) Роздайте їх бездомним, запросивши їх до вашої церкви чи пішовши в притулок.
4. Приготуйте пакети з корисними закусками (бутерброди, фрукти, вода, напої і т. д.).
5. Зробить благодійний внесок- новий або трохи поношений одяг і взуття.
Лікарні
1. Підготуйте невеликі подарунки пацієнтам і членам їх сімей.
2. Подаруйте пацієнтам квіти і листівки (бажано ручної роботи).
3. Співайте разом, читайте Біблію і моліться за хворих.
4. Подаруйте дезінфікуючі засоби для рук і листівки зі словами
підтримки співробітникам лікарні.
Дитячий будинок
1. Розкажіть дітям біблійні історії.
2. Роздайте іграшки (повинні бути новими або в дуже хорошому стані).
3. Роздайте одяг (повинна бути новою або в дуже придатному для використування стані).
4. Співайте і навчайте дітей пісням з рухами, що легко запам’ятовуються.
5. Даруйте книги, відповідні віковій групі дітей.
Відвідування хворих на дому та в лікарні
1. Подаруйте кошики з фруктами або їжею.
2. Принесіть квіти і листівки (бажано ручної роботи), подпісані членами церкви.
3. Проведіть коротке богослужіння для них.
4. Організуйте молитовне служіння і дозвольте слідопитам молитись за їх зцілення.
5. Роздайте літературу.
Загальні ідеї
1. Організуйте безкоштовну роздачу води.
2. Проведіть громадський день донора.
3. Роздайте продукти і їжу літнім сусідам або нужденним.
4. Зробіть як внесок художні приладдя дітям в центрі для бездомних.
5. Організуйте ярмарок здоров’я, яка пропонує безкоштовні огляди.
6. Зробіть подячну листівку або принесіть кошик з фруктами в пожежну частину або поліцейську дільницю.
7. Організуйте молитовну зупинку в зоні з інтенсивним рухом.
8. Проведіть відкритий міні-концерт у парку, на міській площі або в іншому багатолюдному місці. 9. Приготуйте і роздайте продовольчі пакети для нужденних. «Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся! Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки» Прип. 3:5-6

ІДЕЇ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ АКТІВІТІ
«Немає нічого страшного в тому, щоб весело проводити час, якщо це добре в Господніх очах» Андрес Перальта

ХТО Я?
Вам знадобляться:
• Стікери
• Ручка
Як грати:
1. Напишіть ім’я відомого персонажа або знаменитості на стікері
2. Наклейте стікер на лоб кожного гравця, щоб вони не бачили, що на ньому написано.
3. Далі гравець задає питання членам своєї команди. відповідати можна тільки «так» або «ні».
4. Сторони намагаються відгадати свого персонажа на основі отриманих відповідей.
5. Кожному гравцеві надається три спроби, щоб вгадати ім’я, записане на стікері.

СПІВАЙТЕ ПІСНІ
Вам знадобляться:
• Папір
• Ручка
• Слова пісні (ми радимо використовувати пісні, які зазвичай співають на слідопитських зльотах)
• Ви можете також використовувати проектор (комп’ютер, телевізор) для цього заняття.
Як грати:
1. Запишіть (або покажіть на екрані) один або два куплети з пісні. Переконайтеся, що ви залишили місце для достатньої кількості пропущених слів.
2. Запишіть назву пісні поруч, щоб ви знали правильну відповідь.
3. Розділіть слідопитів на команди.
4. Дайте кожній команді можливість дати відповідь, поки ви зачитує підказки, які ви записали до куплетам. Встановіть час, за який гравці повинні вгадати правильні слова. Якщо команда або гравець не можуть вгадати текст, черга переходить до наступної людини або команді. Команда, яка дасть максимальну кількість правильних відповідей, стає переможцем.

Організуйте СПОРТИВНІ ІГРИ
1. Баскетбол
2. Футбол
3. Волейбол

ВОЛЕЙБОЛ ЗА ДОПОМОГОЮ НІГ
Вам знадобляться:
• повітряна куля
• волейбольна сітка
Як грати:
1. Попросіть всіх підлітків зняти взуття і розділіть їх на дві команди.
2. Повісьте сітку таким чином, щоб вона перебувала на висоті не менше метра над підлогою. Нехай обидві команди займуть свої позиції на кожній стороні сітки.
3. Вашим підліткам і їхнім друзям тепер потрібно грати в волейбол за допомогою повітряної кулі, використовуючи ноги, а не руки!

ВІЙНА АПЕЛЬСИНАМИ
Вам знадобляться:
• Апельсини
• Пластикові ложки для апельсинів
Як грати:
1. Помістіть апельсини в ложки і роздайте їх двом гравцям одночасно.
2. Гравці повинні спробувати змахнути апельсин противника, не торкаючи його і намагаючись утримати свій апельсин в ложці.
3. Як тільки хтось втрачає свій апельсин, він автоматично виходить з гри. Переможець гравець може стояти на своєму боці.
4. Продовжуйте змагання, поки всі гравці не отримають шанс позмагатися.
5. Тепер дайте ложку і апельсин кожному переможцю і попросіть їх поборотися за титул переможця. Гравець, який утримає апельсин в ложці до кінця, перемагає.

ЛЮДИНА-КРЕНДЕЛЬ
Як грати:
1. Попросіть всіх гравців встати в коло.
2. Кожен гравець повинен взяти за руки когось, тільки не свого сусіда у колі.
3. Тепер кожен повинен спробувати розплутатися і знову зробити коло, НЕ роз’єднуючи рук.

ВИБИВАЛА ПОВІТРЯНИХ КУЛЬ
Вам знадобляться:
• Повітряна куля для кожного гравця
• Різні предмети, які будуть цілью
Как грати:
1. Роздайте кожному повітряні кулі і попросіть надути їх.
2. Додайте предмети на підлозі на значній відстані і попросіть всіх гравців встати в один бік.
За сигналом гравці повинні влучити в ціль своєю повітряною кулею. Домовтеся про те, скільки спроб дозволено зробити кожному гравцеві, або засічіть час.
3. Гравець, який зможе першим потрапити в ціль за допомогою повітряної кулі, стає переможцем.

АСА
Це одна з самих веселих ігор для слідопитів, де всі гравці відбивають ритм, постукуючи ногами, плескаючи в долоні або клацаючи пальцями (дважди – вправо, а потім вліво). Кожен гравець вибирає собі ім’я і рух. Ви повинні вибрати такий рух, який пов’язаний з ім’ям.
Як грати:
1. Перший гравець називає своє ім’я і показує рух іншої людини з команди.
2. Той, чий рух було показано, називає своє ім’я і показує рух іншої людини з команди.
3. Гру можна урізноманітнити, вказавши на двох гравців пальцем «ти і ти », ці двоє називають свої імена і показують рух остальних гравців в команді.
4. Щоб ускладнити гру, можна підключити більше двох гравців або ж почати всім разом.
5. Найскладніший варіант гри, коли без називання імен відбувається тільки обмін жестами між гравцями, які потрібно запам’ятати.

БЕЗМОВНА ОРГАНІЗОВАНІСТЬ
Як грати:
1. Слідопитів потрібно буде вишукувати в лінію згідно з датою народження. Але підступ полягає в тому, що вони не можуть говорити.
2. Як тільки гравці вишикуються в лінію, дізнайтеся їх дні народження.
3. Ви можете грати в ту ж гру, використовуючи такі характеристики як зріст, місяць народження або розмір взуття.
варіація:
1. Дайте кожному підлітку номер і попросіть вишикуватися в порядку зростання, не розмовляючи один з одним.
2. Не можна показувати цифри пальцями. Можна використовувати або придумати мову жестів.
Ця гра поліпшить комунікативні навички серед слідопитів.

БОЖЕВІЛЛЯ З ПОВІТРЯНИМИ КУЛЯМИ
Вам знадобляться:
• Повітряні кулі двох різних кольорів (кількість повітряних куль залежить від сили команди).
Як грати:
Завдання гри полягає в тому, щоб збити або лопнути повітряні кулі противника, зберігаючи при цьому свої власні в повітрі.
1. Розділіть підлітків на дві команди.
2. Роздайте повітряні кулі кожному гравцеві і попросіть надути їх.
3. Після цього попросіть команди встати по протилежним сторонам кімнати.
4. Дайте команду «старт», гравці повинні запустити повітряні кулі, б’ючи по них.
5. Повітряна куля, що впала на землю, виходить з гри. Переконайтесь, що члени команди підбирають впали повітряні кулі.
6. Перша команда, яка зіб’є повітряні кулі команди соперників, стане переможцем. Ми рекомендуємо вам зіграти в цю гру в три раунди, оскільки це дуже весело. Це захоплююча гра зміцнить командний дух.

ЛЮДСЬКИЙ ВУЗОЛ
Як грати:
1. Нехай підлітки утворюють коло.
2. Потім скажіть їм протягнути руки до середини і, не дивлячись, взятися за руки іншої людини.
3. Суть полягає в тому, що підлітки повинні розплутати цей вузол, домовляючись один з одним. Дозволяється переступати або пролізти через руки інших.
4. Гравці заплутаються ще більше, якщо не будуть спілкуватися один з одним. Людський вузол – відмінна гра для згуртування команди. Вона допоможе підліткам висловити свою думку та ідеї і вислухати інших.

ДОВІРСЯ МЕНІ
Вам знадобляться:
• Шарф, щоби зав’язати очі слідопити
• Об’єкти для створення перешкод.
• Секундомір.
Як грати:
1. Розділіть підлітків на групи по 5 осіб.
2. Скажіть їм створити смугу перешкод. Вони можуть придумати одну або дві перешкоди.
3. Зав’яжіть слідопитові очі і дозвольте одному члену команди вести дітей протягом усього шляху.
4. Встановіть час для виконання цього завдання, максимум 3 хвилини.
5. Коли вони повернуться в місце початку, надайте їм можливість помінятися місцями або вибрати іншу пару.
Ця гра допоможе слідопитам розвинути довіру один до одного.

ПЕРЕТЯГУВАННЯ КАНАТУ
Вам знадобляться:
• Мотузка
Як грати:
1. Розділіть підлітків на дві команди.
2. Дайте кожній команді кінець мотузки.
3. По свистку команди починають тягнути канат на свою сторону, щоб збити з ніг команду противника. Або ви можете провести межу, за яку повинна переступити команда противника.
4. Ви можете об’єднати сильних в боротьбі проти слабких.

ГОНКА НА ТАЧЦІ
Як грати:
1. Розділіть команду на пари.
2. Один товариш по команді буде грати роль водія, а інший грати роль тачки. Водій повинен тримати іншого гравця руками за щиколотку, щоб управляти «тачкою».
3. Ця класична гра не просто змусить підлітків фізично рухатися, але робити це разом, щоб досягти фінішної лінії.

СИДЯЧИЙ БАСКЕТБОЛ
Гра в баскетбол – цікавий спосіб взаємодії один з одним і розвитку командного духу
Вам знадобляться:
• Баскетбол
• Корзина для білизни
• Стільці
Як грати:
1. Гра складається з декількох раундів.
2. Розділіть учасників на дві команди.
3. На початку першого раунду гравцям буде надано трохи часу, щоб розставити свої стільці по місцях. Попередьте гравців, що вони не зможуть змінити своє розташування після початку гри.
4. Потім товариші по команді повинні передавати м’яч один одному, намагаючись, щоб при цьому його не захопили члени команди суперників.
5. Зробивши пас, гравець повинен кинути м’яч в корзину.
6. Команда, яка набере найбільшу кількість балів, стане переможцем.

МБУБЕЙ
Популярна гра в африканських країнах, де діти допомагають леву (мбубей) знайти і зловити імпалу (південноафриканського оленя).
Вік: будь-який
Кількість гравців: великі команди (6 +)
Головні гравці: двоє з зав’язаними очима
Час: дві-три хвилини за раунд
Мета: допомогти леву зловити імпалу
Як грати:
1. Сформуйте велике коло.
2. Виберіть двох гравців, щоб бути левом і імпали.
3. Зав’яжіть їм очі і перекрутіть навколо себе кілька разів.
4. Потім лев, залишаючись всередині кола, починає шукати імпалу, яка
теж може рухатися.
5. Діти, які стоять в колі, починають кликати лева: «Мбубей, мбубей». Коли лев наближається до імпали, спів стає голосніше і швидше. однако, якщо лев йде від неї далі, спів стає тихим і повільнішим.
6. Якщо лев не зловить імпалу протягом однієї або двох хвилин, участники повинні вибрати нового лева. Якщо лев зміг зловити імпалу, то на її місце треба вибрати нового гравця. Ви можете використовувати секундомір для точного підрахунку часу.

МАМБА
Вік: будь-який
Кількість гравців: великі команди (10+)
Час: 5-10 хвилин на один раунд
Мета: бути останнім гравцем, спійманим змією
Як грати:
1. Виділіть зону для гри і встановіть межі. Кожен повинен знаходитися в межах кордонів, інакше він буде виключений до кінця поточго раунду.
2. Виберіть одного гравця, щоб він був Мамбо (змією).
3. Змія бігає в зазначеній зоні, намагаючись зловити інших. Коли гравець спійманий, він стає частиною тіла змії, приєднуючись до його хвоста. Він тримає змію за плечі або за талію.
4. Тільки перший гравець (голова змії) може зловити інших людей. Проте, його тіло (інші гравці, які приєдналися до нього) можуть допомагати, ходити крізь тіло змії.
5. Гра триває до тих пір, поки всі гравці не будуть спіймані. Переможцем стає останній який залишився гравець, і він стає главою нової змії.

СТОП
Вам знадобляться:
• Аркуш паперу
• Олівець
Як грати:
1. В цю гру можна грати з двома або більше гравцями.
2. Гра починається з того, що один гравець мовчки читає алфавіт про себе.
Через кілька секунд інший гравець кричить «Стоп!»
4. Після цього всі гравці повинні продовжувати гру, використовуючи букву, яку назвав гравець.
5. Всі пишуть слова, що починаються із заданої літери, для будь-яких категорий, наприклад:
• Місто чи селище
• Країна
• Ім’я
• Продукти харчування
• Рослина або квітка
• Тварини
• Колір
6. Гравець, який першим заповнить все, кричить «Стоп», а інші гравці перестають писати.
7. Всі гравці діляться своїми відповідями і отримують очки за кожне правильно записане слово.
8. Гравець, який першим набере необхідну кількість очок, кричить «Стоп», і гра закінчується.

ІНФОРМАЦІЯ ДО ДНЯ СЛІДОПИТА
День слідопита включає наступні заходи:
1. Духовна складова (ранкове богослужіння)
2. Інформаційні заходи (після обіду в суботу)
3. Соціальна діяльність (після закінчення суботи)

8 РЕКОМЕНДАЦІЙ НА ДЕНЬ СЛІДОПИТА:
1. Відведіть спеціальну годину для слідопитів під час богослужіння
2. Організуйте суспільно-корисні заходи в суботу після обіду.
3. Проведіть збір цільових пожертвувань для слідопитів.
4. Організуйте служіння хрещення для слідопитів.
5. Вивчайте історію слідопитів в Церкві адвентистів сьомого дня.
6. Зробіть груповий знімок з учасниками клубу «Слідопит» і поделіться їм в соціальних мережах (# WPD19).
7. Вивчіть напам’ять вірш з Біблії (Єремія 29:11).
8. Запросіть друзів взяти участь в заходах дня.

Ресурси, доступні для вас:
1. Загальна інформація про всесвітній День слідопита 2019 року.
2. Рекомендований план на день (суботня школа і богослужіння).
3. Сценка на початок Суботньої школи.
4. Флаєр.
5. Проповіді.
6. Історія Слідопитського руху.
7. Рекомендації для проведення активіті.
8. Рекомендації щодо соціального служіння.

Більше матеріалу та інформації за посиланням: перейти

 

 

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.