Достукатися до кожного – служіння румунському населенню Закарпаття

Достукатися до кожного – служіння румунському населенню Закарпаття

З 4 по 10 березня знову мало продовження місіонерське та літературне служіння серед румунського населення Закарпаття, яке було розпочате наприкінці осені 2017-го року. Цього разу з Румунії приїхали двоє братів – Джордж та Дьордь. Обидва  вже не одноразово відвідують Закарпаття для літературного служіння в селах з румунським населенням. Разом з організатором даного проекту, місіонером Робертом Біро вони продовжили поширення літератури та пошук зацікавлених людей у Закарпатському селі Нижня Апша. З восьми тисяч населення села більше двох тисяч належать до організації Свідків Єгови. Майже кожен житель села вільно володіє румунською мовою, і тільки потім – російською та українською. Місіонерів на 6 днів знову гостинно прийняли брати та сестри громади с. Тересва на чолі з пастором Мокрушенко Дмитром. Вагома була і фінансова підтримка Західної Конференції.

За цей період було пройдено двітретіх цього великого села, розповсюджено близько 600 книг на румунській мові, стільки же українських газет та буклетів телеканалу «Надія», буклетів санаторію «Барвінок», а також 35 книг «Велика Боротьба» та 10 книг «Христос – надія світу». Кожний день місіонери відчували відповідь на молитви Божої Церкви за це служіння. Особливим щоденним досвідом була гарна, іноді навіть сонячна погода, не зважаючи на несприятливий прогноз погоди.

Було приємно зустріти тих людей, яких Дух Святий вже приготував до прийняття істини. Одна молода жінка, з якою місіонери зустрілись у віддаленій гірській вулиці, запросила їх до своєї оселі на чай. Під час розмови з’ясувалось, що ця жінка вже була колись у нашій румунській громаді в Солотвині, багато чого пережила, любить читати адвентову літературу, планує прийти до Церкви у місто Тячево. І ця, і інші подібні розмови часто закінчувались спільними молитвами з новими друзями, і ці люди обов’язково просили зайти до них ще раз. Через нашу літературу і вістку про здоровий спосіб життя літературні євангелісти мали підхід і до членів організації свідків, які також придбали багато книг та журналів. Знову були цікаві і змістовні розмови про Божу істину, і було видно, як Дух Святий змінює хибні, не біблійні переконання наших опонентів. Серед багатьох інших запам’ятався ще один досвід, під час завершення служіння у п’ятницю, біля обіду – один чоловік, житель села Нижня Апша, йдучи по вулиці, пригадав, що бачив літературних євангелістів ще у 2017 році, під час їхнього попереднього служіння. На цей раз прямо посеред вулиці він підійшов до них і спитав, хто вони і чи може він отримати літературу, що вони розповсюджують. Було приємно спостерігати, з якою радістю цей чоловік прийняв наші книги, зокрема книгу «Велика боротьба».

І на цей раз місце проживання всіх зацікавлених людей було позначено на супутникових картах, зроблені фотографії  та опис будинків всіх тих людей, хто серйозно цікавився нашою літературою та Біблійною істиною і до кого можна зайти ще раз. В суботу місіонери поділились досвідами та результатами служіння на богослужінні у громаді с. Тересва.

Великим благословінням в цих подіях була також підтримка наших громад і служителів з Румунії, які у середу, 7-го березня на трьох автомашинах привезли з Румунії на Закарпаття багато нової, безкоштовної літератури на румунській мові, зокрема так необхідні для служіння на цій території книги та журнали по здоровю, а також книги «Христос-надія світу» та румунські Біблії. Частина цих книг ще залишилась у громаді с. Тересва для продовження цього важливого служіння в літку, коли плануємо запросити з Румунії на Закарпаття цілу команду літературних євангелістів. До цього служіння буде можливість приєднатись і всім бажаючим з наших українських громад.

Роберт Біро.

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.