Перший дитячий футбольний турнір на Закарпатті провели у Берегові

Перший дитячий футбольний турнір на Закарпатті провели у Берегові

21 травня у м. Берегово відбувся перший дитячий футбольний турнір. У Спорткомплексі зібралося 8 команд, які приїхали з різних куточків Закарпаття.

Турнір організував молодіжний відділ Закарпатської області Церкви адвентистів сьомого дня. Усі питання стосовно реєстрації та участі дітей контролював відповідальний за захід Іван Микита.

Громади Ужгорода, Мукачева, Берегова, Тячева, Бобовища, Хуста, Ільниці та Іршави були представлені командами по 5 учасників: 4 польові гравці та воротар. Діти віком від 5 до 10 років у дружній грі могли позмагатися і показати свої спортивні досягнення.

Турнір розпочався о 10:00 з молитви пастора громад Ужгорода і Чопа Павла Чобана. Присутні також хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих внаслідок російської агресії в Україні.

Суддя гри, керівник Спортивного комплексу, Іван Миколайович, допомагав юним футболістам дотримуватися правил, слідкував за чесністю гравців.

Кожна команда отримала у подарунок від Спорткомплексу м’ячі. А за три призові місця – кубки й медалі.

Завершилися змагання молитвою пастора Олександра Мосійчука.

За результатами третє місце зайняла команда громади міста Ужгород. Друге місце взяла команда громади міста Іршави. Перше місце здобула команда громади міста Тячів.

Подібні заходи допомагають заохочувати молоде покоління до здорового, активного способу життя, допомагають у соціалізації дітей та їхньому комунікативному розвиткові. Дитячі змагання є об’єднувальною можливістю для різних вікових категорій. Таким чином молоді люди мають змогу бути наставниками для молодших учасників, розвиваючи у собі лідерські якості, а також допомагаючи у формуванні цінностей молодших.

Важливо зазначити, що переважна частина батьків, чиї діти приїхали на змагання, це молодь, яка протягом 2010-2015 років брала активну участь у християнських таборах.

Михайло Староста

Фото: Валентина Гордієнко

Відео: Станіслав Прокопець

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.