На Закарпатті молодь спілкувалася з експертами про переваги та небезпеки штучного інтелекту

На Закарпатті молодь спілкувалася з експертами про переваги та небезпеки штучного інтелекту

13 травня у с. Бобовище відбулася обласна молодіжка головною темою якої був штучний інтелект. На зустріч приїхало близько 40 молодих людей.

Тема штучного інтелекту, особливо стосовно чату GPT стала однією з найпопулярніших. Молодь активно використовує сучасні технології для навчання, роботи й відпочинку.

ШІ зі своїм розвитком викликає багато етичних питань. Відповіді на них молодь шукала з двома експертами у сфері сучасних технологій та ШІ. Олег Василенко, аспірант інституту кібернетики НАН України та Павло Юшковський,  молодіжний лідер, розробник програмного забезпечення у сфері штучного інтелекту спілкувалися з присутніми у ZOOM форматі. Охочі могли поставити експертам запитання.

Спікери наголосили на тому, що ШІ не здатен витіснити людину з ринку праці, адже для його обслуговування необхідний людський інтелект.

Запрошені експерти також поділились із молодими людьми власним досвідом використання ШІ, а також пояснили як безпечно його використовувати в навчанні, чи плануванні особистих цілей.

Наприкінці зустрічі гості грали в приготовану заздалегідь гру – обирали із 4 запропонованих фотографій справжню, в той час, як інші були згенеровані нейромережею. Так можна було пересвідчитись у тому, що ШІ активно розвивається, та все ж, поки не достатньо, щоб конкурувати з фотографами.

На всіх, хто відвідав захід чекала смачна вечеря.

Владислав Берецкі

Фото: Наталія Раковці (Гарастей)

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.