Після євангельської програми “По слідах Ісуса» пішли ще три людини

Після євангельської програмиПо слідах Ісуса» пішли ще три людини

З 13 по 24 лютого в оздоровчому центрі “Барвінок” відбулась євангельська програма “По слідах Ісуса” результатом якої стало хрещення трех чоловік.

Кожен ранок о 7 годині починали день з молитви та фізичних вправ, а у восьмій був сніданок. У дев’ятій годині починалася програма з лекцій по здоров’ю яку проводив лікар Петро Абрамов. Він давав поради як бути здоровим, розповідаючи про переваги здорового способу життя. “Відмовлення від поганого та помірне в корисному” – сутність здорового способу життя. Кажучи про важливість стриманості лікар рекомендував відмовитись від паління, в наслідок якого помирає кожні 8 сек. одна людина. Алкогольних напоїв – вживання лише 4-5 гр. вбиває 2 мілліона клітин мозку. Кава – вживання лише однієї чашки в день може викликати залежність. А вживання 5 чашок кави в день підвищує ризик інфаркту в декілька разів. Вживання кави послаблює сфінктер стравоходу від чого виникає печія. Три чашки в день підвищують ризик викидню. Під час вагітності не можна  пити солодкі напої в змісті яких є фосфати котрі у матері виводяться, а у дитини накопичуються та викликають каліцтва. Кава – виводить кальцій, магній, знижується засвоєння заліза, збільшується ризик раку молочної залози.

Віталій Мелись був ведучим цієї програми. Євангелисти з Угорщини Дюрюш Іштван і Анна проводили духовну частину. Перекладав Роберт Біро. Пастори: Віталій Шевчук, Іван Ношин, Михайло Староста, Сергій Литовченко вели навчання в групах, ранкові зустрічі та інше.

З початку духовних роздумів були питання, а правильні відповіді заохочувалися призами. Усі присутні добре запам’ятали п’ять аспектів відносно Ісуса що Він: народився, помер за нас, воскрес, живий і судить, повернеться знову. П’ять аспектів відносно Біблії: читати постійно, регулярно, систематично, починати з молитви, записувати.

Кожен день, вранці і ввечері, протягом 10 днів духовна частина починалася з показу одного з міст Палестини який згадується в Біблії. Завдяки перегляду цих історичних місць слухачі налаштовувалися на сприйняття і уявну присутність в тих обставинах часів біблійних історій. Вони могли бачити ті шляхи по яких міг ходити Ісус: річку Йордан в якій хрестився Ісус, Кану де перетворив воду на вино, улюблене місто Ісуса Капернаум, Генісаретськоє море, Гетсиманський сад, Массаду, Єрусалим і багато іншого… Присутні переносилися в атмосферу запахів Палестини, фарб природи і шуму міст.

Друга частина складалася з роздумів над текстами Святого Письма які відбувалися в тому чи іншому місці. Так в Капернаумі Ісус зцілив слугу сотника – язичника. За цієї події був зроблений висновок: “Ісус не має упереджень – Він зцілив слугу римського сотника. Навіть серед поган є багато тих, хто пізнав і чекає Ісуса”.

Інша Історія в Капернауме розповідає про 4 друзів які принесли розслабленого до Христа. Матві. 9.1-8. Ці друзі обьеднались заради зцілення свого друга. Вони мали віру, бажання і креативно підійшли до виконав цієї справи. Вони розібрали дах та опустили друга до ніг Христа. Ісус звільнив цю людину від ланцюгів гріха.

Ще одна історія: відвідування синагоги в Капернауме. Як висновок: “Ісус серед нас бажає звершити чудо в нашому житті серед нас, в нас та через нас. Чи готові ми покликати Його у наше життя як кликали мешканці Капернаума?”

Після перегляду світлин Єрусалиму Анна зробила висновок “пам’ятай”. Треба пам’ятати те, що відбулось. Господь побуджує пам’ятати. Єреміі 51. 50. Ісак 46,9. Ці вірші спонукають нас до згадування діл Божих. В той день закликали слухачів “пам’ятай день суботній”? Вихід 20.8

Під час проведення програми були музика та спів: Ріти Ткаченко Насті Манік, Івана та Наталки Ношин, Віталія Мелесь, Сергія Литовченко, Михайла Іващенко. Усі разом с задоволенням співали улюблений гімн “За все Тобі я дякую”. Після вечірніх зустрічей було чути як відвідувачі в своїх кімнатах продовжували співати ці сподобавшиєся їм пісні.

Тетьяна Азікова з м. Дубно такий зробила відгук: “… Ми чули (від євангелистів) про милість Божу, ми відчували її від людей”.

Завершилось останнє служення словами співу: “одного дня побачу Бога я … з Ним будем ми завжди …. Він повернеться, вірю я” у виконані Михайло Іващенко та Ріти Ткаченко. 23 лютого заповіт вклали три людини: Оксана, Даниїл та Вільгельм. Під час їхнього хрещення лунало: “слава, слава, алілуя небесному Отцю”.

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.