Родина – щось насправді справжнє, з того що маємо на землі…

Родина – щось насправді справжнє, з того що маємо на землі…

Стало  доброю традицією в громаді села Сівки, травневими днями, відмічати ” Свято Матері”, “Свято родини”.
19 травня 2019 року до сільського Будинку культури зібрались жителі села Червона Воля на родинне свято під назвою” Тепло сімейного вогнища”. Декорації сцени нагадували світлу, затишну кімнату батьківської хати, прикрашену вишитими рушниками та сімейними фотографіями на стіні. Домашню атфосферу доповнювали святково накритий стіл, свіжа хлібина на столі і поряд Біблія – як символ духовного хліба.

Ще більшої гармонії святу додали вишиванки в яких виступали учасники і ведучі програми.
З радістю і сльозами на очах односельчани слухали пісні та вірші присвячені мамам, татам, дідусям і бабусям у виконані наймолодших учасників свята.

Сімейний дует Осніцьких Івана і Наталії, а також сестер із Сівок зачаровував мелодійним співом псалмів “Не обижайте ближних”, “Чорнобривців насіяла мати” та ін. пісень.

Пастор громади Василь Салівончик поділився з присутніми роздумами над Словом Божим, про призначення сім’ї в Божому задумі. Акцентував увагу слухачів  на сімейних цінностях, важливості побудови сім’ї та стосунків між поколіннями на основі Біблійних принципів.
Також зазначив, що міцна сім’я – це запорука сильної держави, це – позитивно впливаюча на суспільство церква. Адже із сімей та родин складається народ, держава, церква.

Ведуча програми Ольга Васильчук, презентувала для односельчан книгу Елени Уайт “Християнська родина”, поділилась досвідом як користується порадами по вихованню дітей написаними в книзі.
Гурт сестер громади із Червоної Волі урочисто завершили свято співом псалму “Сім’я колиска з рук батьків” під музичний супровід художнього керівника Будинку культури Потайчука Леоніда.
Зігріті теплом сімейного вогнища, глядачі і учасники програми об’єднались в одну велику родину. Ніхто не спішив розходитись по домівках, продовжувалось вільне спілкування. Червоновольці ділились враженнями від почутого та виразили подяку пастору Василю Салівончик, організаторам та всім учасникам свята, за приємно проведений час.

На закінчення сестри громади пригостили всіх присутніх домашньою випічкою і запросили відвідати богослужіння в церкві села Сівки.

 

Тетяна Васильчук

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.