Симфонічний оркестр «Класика» допомагає Закарпатській обласній дитячій лікарні

Симфонічний оркестр «Класика» допомагає Закарпатській обласній дитячій лікарні

29 квітня 2023 року симфонічний оркестр «Класика» дав концерт у м. Мукачево. Місцем проведення стала громада «Еммануїл». Близько 250 осіб мали змогу бути присутніми на визначному заході й насолоджуватися інструментальними та вокальними творами.

Оркестрантами були виконані загальновідомі християнські композиції, зокрема Духовний гімн нашої держави, «Молитва за Україну», відомий також під назвою «Боже, Великий, Єдиний»; «Ісус мені показав шлях спасіння», «Великі й дивні діла Твої», «Вкрий мене» та інші.

Концерт був благодійним і всі зібрані кошти будуть направлені на закупівлю медичного обладнання для Закарпатської обласної дитячої лікарні у м. Мукачево.

Серед гостей на концерті була також присутня головна лікарка Обласної дитячої лікарні Біро Єлизавета. Вона звернулася зі словом до присутніх. У своїй промові виразила подяку всім гостям, поділилася досвідом, пов’язаним з лікуванням дитини та розповіла про потреби медичного закладу.

Всього на вищевказані потреби лікарні силами присутніх було зібрано 24 669 грн, 10 доларів, 60 євро та 1000 форінтів.

«Мої враження від концерту  перевершили всі очікування. По-перше, прийшло дуже багато людей, майже не було вільних місць. Вони створили атмосферу свята. По-друге, підготовка та організація  на вищому рівні. По-третє, і, певно, найголовніше – оркестр та вокалісти були неймовірними, їх музика прекрасна, прославляла Нашого Небесного Батька»,- відмічає відвідувачка концерту Пуга Яна.

«Громада та присутні на концерті прийняли нас на вищому рівні. Концерт пройшов добре.- розповідає диригент оркестру, Антонюк Борис.- Було сказано багато гарних слів про лікарню, на потреби якої збирались кошти. Ми зі свого боку зробили все можливе, щоб усі твори були виконані якнайкраще».

«Подібні заходи мають важливе значення для місії Церкви, оскільки допомагають налагодити зв’язки з громадськістю та впливовими людьми міста. Також, це ще один крок на шляху подолання можливих упередженостей стосовно церковних заходів. Ну і звісно – підвищення авторитету й активності церкви у житті суспільства»,- говорить про значення концерту пастор Прокопець Станіслав.

Прокопець Станіслав

Фото: Прокопець Дарія
Литовченко Сергій

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.