Адвентистська Церква закликає до молитви через ескалацію конфлікту на Близькому Сході

Адвентистська Церква закликає до молитви через ескалацію конфлікту на Близькому Сході

Церква Адвентистів сьомого дня звертається із терміновим закликом до молитви у світлі глибоко тривожних подій, що розгорілися між державою Ізраїль і ХАМАСом.

Вражає те, що конфлікт спалахнув у суботу – день, який традиційно вважається часом миру і поклоніння як для євреїв, так і для адвентистів. Звіти свідчать про нищівну наземну, повітряну та морську атаку, здійснену ХАМАСом, яка включала 5000 ракет і значне проникнення в Ізраїль.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу викликав резерви для підтримки країни під час цього конфлікту, і з обох сторін були трагічні втрати та поранення. Ми визнаємо біль і страждання, яких зазнали всі, хто постраждав від цього конфлікту.

Адвентистська церква має скромну, але значущу присутність в Ізраїлі, нараховуючи 15 громад і 839 членів церкви. Наразі жодна з адвентистських громад не постраждала від поточного конфлікту. Ескалація насильства створює проблеми для членів нашої церкви в Ізраїлі, включаючи занепокоєння щодо їхньої безпеки та продовження регулярних церковних заходів. Ситуація також викликає запитання про те, як найкраще запропонувати духовну та, де можливо, гуманітарну підтримку в ці важкі часи.

Переживаючи ці неспокійні часи, наші спільні молитви зосереджуються на кількох важливих сферах. Ми палко просимо негайного припинення бойових дій, молячись, щоб Бог відкрив шляхи для дипломатичних переговорів, щоб якнайшвидше припинити насильство та запобігти подальшій втраті невинних життів. Наші серця й молитви також спрямовані на захист усіх цивільних осіб, які потрапили в цей конфлікт, у тому числі членів нашої адвентистської спільноти в Ізраїлі. Ми молимося про Божий захист і про надійний притулок у ці небезпечні часи.

Хоча адвентистське вчення вказує на те, що війни і конфлікти виникатимуть до Другого пришестя Христа, це не зменшує нашого прагнення до миру і нашої відданості бути послами Христової любові у світі, який відчайдушно цього потребує. Ми запрошуємо нашу глобальну адвентистську спільноту об’єднатися в молитві, вірячи, що Бог буде діяти чудесним чином.

Джерело: ANN

Photo by Leonid Altman from Pexels

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.