Літературне служіння для румунського населення Закарпаття

Літературне служіння для румунського населення Закарпаття

команда літературних євангелістів

З 23 по 27 січня в черговий раз на Закарпаття приїхала команда літературних євангелістів та рядових членів з Румунії , в складі 6 чоловік. І на цей раз румунські брати приїхали власним транспортом привезли з собою багато румунської літератури. Територією служіння знову було село Нижня Апша (Діброва) Тячівського району, де більшість населення є румунськомовним, і належить до організації Свідків Єгови, у селі знаходиться  5 Залів Царства. Але незважаючи на таку, на перший погляд важку територію служіння, праця румунських літературних євангелістів і на цей раз мала неабиякий успіх.

під час служіння

Щодня у селі люди купували та приймали в подарунок по 150 і більше книг на румунській та російських мовах. Загалом за 3 дні служіння у селі Нижня Апша люди придбали до 50 книг «Велика боротьба», 52 книги «Христос – надія світу» і більше 350 інших книг, переважно творів Духа Пророцтва. Також у кожному дворі літературні євангелісти залишали газети «Вічний скарб», трактат «Краще життя», буклети від ТК Надія та Центра здоров’я «Барвінок», і обов’язково – румунські журнали «Життя та здоров’я». Кожного дня відбувались цікаві розмови з членами організації Свідків, які були здивовані, що на цей раз хтось прийшов з Божою вісткою до них.Часто траплялось, що вони запрошували євангелістів до своїх домівок, також купували книги, і особливо цікавились принципами здоров’я. Головною метою служіння було виявлення тих людей, які цікавляться Біблією, бажають в подальшому вивчати її, яких можна відвідувати. І з Божою допомогою служителі знайшли близько 20 таких зацікавлених людей.

дослідження

Особливий успіх у служінні мав підхід одного з членів команди, брата Доріна – разом з собою він привіз ваги, здатні визначати вміст жиру та води в організмі. Коли люди погоджувались пройти такі вимірювання, це завжди дозволяло поговорити з сім’ями і про духовне здоров’я, і найчастіше такі зустрічі закінчувались молитвою за дану сім’ю. Кожний будинок, мешканці якого були відкритими до подальшого спілкування або приймали книги «Велика боротьба» та «Христос-Надія світу» був позначений на супутниковій карті, щоби в подальшому служінню на цій території було легко знайти дорогу до цих сімей.

команда літературних євангелістів

Кожного дня, незважаючи на несприятливий прогноз погоди, Господь стримував опади, була дуже приємна, трішки морозна зимова погода. Дане служіння не могло би відбутись без жертовної допомоги членів громади сіл Тересва та Бедевля, також пастора громади – Руслана Вільхового. Команда книгонош проживала при домі молитви у с.Тересва, члени громади щодня турбувалась про їхнє харчування. Допомогу з покриттям дорожніх витрат надала Західна Конференція (ЗК) і місцеві брати. Румунські книги для служіння надав Румунський Уніон Церкви Адвенстистів Сьомого дня. У п’ятницю ввечері команду відвідав обласний пастор Іван Крічфалуші, який провів вечірнє служіння (з перекладом на угорську мову), а також поспілкувався з братами з Румунії. В суботу на богослужінні у громаді Тересва румунські брати мали служіння Слова, а після обіду поділились досвідами та практичними порадами щодо служіння серед румунського населення та серед членів організації Свідків.

команда літературних євангелістів

під час подорожі

спілкування

Членами команди з Румунії були –  Чіпріян, син пастора з Румунії; офіційний літературний євангеліст –Дорін; рідні брати Янош

спілкування

(шофер команди), Дьордь і Золтан Альберт, який раніше був служителем громади Вишкова і  Джордж. Четверо з них приїжджають по власній ініціативі для служіння на румунській території Закарпаття вже у третій, Джордж – уже у четвертий раз. Організатором даного місіонерського служіння з румунської сторони був літературний євангеліст Йончов Ерік, від Відділу нац. меншин при ЗК –  пастор Роберт Біро, який був водночас і координатором та перекладачем під час цього служіння. Додому у Румунію команда повернулась, отримавши багато нових досвідів та приємних вражень, з твердим бажанням у березні знову приїхати вже на один тиждень, для продовження служіння румунському населенню Закарпаття.

Роберт Біро

на згадку

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.