Слідопитський клуб «АС» відсвяткував 20 річчя: короткий огляд історії клубу

Слідопитський клуб «АС» відсвяткував 20 річчя: короткий огляд історії клубу

В суботу 23 березня у громаді міста Володимир відбулося святкове богослужіння, присвячене 20 річчю клубу слідопитів «АС». Клуб був зареєстрований та почав своє існування 14 березня 2004 року. Проте історія клубу почалась дещо раніше.

Вперше за слідопитською програмою з підлітками у Володимирі почали займатися 2001-2002 року Петро Алєксєєв та Григорій Антонюк. До них приєднався Григорій Павлюк, котрий на той час проходив строкову військову службу. Завершивши її, він охрестився й 2004 року був обраний директором слідопитського клубу, який отримав назву «АС». З того часу проводились не лише заняття зі слідопитами, але й підготовка лідерів, за яку відповідав Олександр Коберник.

Коли до громади на пасторське служіння були направлені Андрій та Світлана Савіни, до клубного служіння почали залучати й дітей молодшого віку. Так, тоді у громаді були утворені клуби, які передують слідопитам, «Ягнята», «Бобренята» й «Шукачі пригод». Тоді ж був організований перший слідопитський похід в гори.

Минали роки, й слідопитський клуб активно розвивався. Його учасниками ставали нові підлітки, а випускники переймали естафету лідерства й наразі є активними вірянами адвентистської церкви. Слідопити проводили соціальні проєкти на кшталт «Країна здоров’я», їздили й організовували табори, походи, брали участь у вікторинах різного рівня та навіть долучилися до знімання фільму про слідопитів.

Слідопити — це особлива спільнота. Вони живуть згідно з принципами й настановами, записаними в їхньому законі та обітниці, які, своєю чергою, ґрунтуються на Біблії. Історія клубу «АС» на цьому не закінчується. Вона продовжує писатись новими посвяченими учасниками й лідерами клубного служіння.

Катерина Сас

0 коментарів

Залишити коментар

Хочете приєднатися до дискусії?
Не соромтесь, зробіть свій внесок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.